Familien Fisker fra Haslev

Laura Fisker og hendes forældre, Berit og Anders, har boet i Ronald McDonald Hus mere end 15 gange de sidste otte år. Laura har Cystisk Fibrose og bliver indlagt på Rigshospitalet et par gange om året for at få penicillin som intravenøs behandling. Behandlingen varer typisk 14 dage ad gangen, og i den tid bor Laura og hendes forældre i Ronald McDonald Hus, så forældrene slipper for at pendle mellem hjemmet i Haslev og Rigshospitalet.

”Vi har kendt til Lauras sygdom, siden hun var tre måneder, så nu er det heldigvis ikke længere så dramatisk, når hun er indlagt. Men det betyder rigtig meget for hele familien, at vi kan bo sammen i huset. Da Laura første gang blev indlagt, og vi opdagede, at hun var syg, var det enormt trygt for os at kunne bo så tæt på sygehuset, for hele verden blev pludselig vendt på hovedet. Laura skulle have en masse medicin for at leve med sin sygdom, og den skulle vi lære at give hende, så det var helt afgørende for os, at vi hurtigt kunne rende over og spørge læger og sygeplejersker, når vi var i tvivl”, fortæller Berit Fisker, Lauras mor.

Ronald McDonald Hus er blevet et frirum for hele familien. Laura nyder at lege med de andre børn og være sammen med andre end læger og sygeplejersker, og hun hygger sig med husets mange frivillige. Det giver Lauras forældre et pusterum.

”Laura er til behandling på Rigshospitalet fire timer om dagen – resten af tiden er hun i huset. Vi har prøvet at bo på børneafdelingen på hospitalet, men der føles tiden meget lang, da der ikke er de store muligheder for aktiviteter. I Ronald McDonald Hus kommer der ikke nogen læger, ingen hvide kitler, og det giver Laura en stor tryghed, at her i huset er det hende, der bestemmer – ikke sygdommen og lægerne”, siger Berit Fisker og tilføjer, at det føles som familiens andet hjem at være i huset: ”Det er så rart at kunne have en næsten almindelig hverdag sammen uden for hospitalet – men dog lige ved siden af”.

Cystisk Fibrose er en kronisk og arvelig sygdom, hvor salttransporten i visse celletyper ikke fungerer. Det betyder blandt andet, at slim i luftvejene bliver meget sejt og tykt, og at luftvejene derfor lettere bliver inficeret med bakterier, hvilket fører til gentagne lungebetændelser og generelt dårlige lunger. Samtidig er bugspytkirtlen påvirket, og det har betydning for fordøjelsen. I Danmark fødes der ca. 15 børn om året med cystisk fibrose.

Ronald McDonald Hus • Juliane Maries Vej 12 • 2100 København Ø • info@rmhus.dk

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player