Frivillige

Ronald McDonald Hus er i høj grad baseret på frivilligt engagement. Udover de tre fastansatte medarbejdere er der tilknyttet ca. 40 frivillige til huset, der er med til at hygge om især de raske søskende og familierne i huset samt bidrage til, at Ronald McDonald Hus er et fristed for familierne. De frivillige tager sig også af oprydning, vask og lettere rengøring, og der er som regel tre vagthold med frivillige i huset hver dag.

Anne-Katrine Rubæk har været frivillig i Ronald McDonald Hus siden juni 2007. Hun arbejder til daglig som LEAN Chefkonsulent, men er frivillig i huset to aftener om måneden.

”Som barn var jeg selv indlagt på Rigshospitalet og ved derfor, hvordan et barns sygdom påvirker hele familien. Det giver mig en stor glæde, at mit lille bidrag i huset kan være lige det, et barn har ventet på hele dagen – en voksen, som har overskud til at lege og dermed skaber et frikvarter uden fokus på medicin og sygdom. Ved at være sammen med de syge børn eller deres søskende giver jeg også forældrene et pusterum. Og børnene viser mig tit den tillid, at de taler om deres følelser i forhold til at være indlagt eller have søskende, der er indlagt – fordi de ved, at jeg er en voksen, som kan rumme deres tanker uden selv at være involveret”.

Har du lyst til at høre mere om at være frivillig i Ronald McDonald Hus, kan du kontakte Karen Bjørløw Jacobsen på telefon 3545 5600 eller på mail kbj@rmhus.dk

Ronald McDonald Hus • Juliane Maries Vej 12 • 2100 København Ø • info@rmhus.dk

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player